Balijské kari vzniklo ve spolupráci s šéfkuchařem Štěpánem Návratem a stojí na pečlivě vybraných čerstvých surovinách, které jsou základem jeho výrazné, ale vyvážené chuti. Kombinace šalotky, česneku, zázvoru, galangalu, citronové trávy, kešu, kurkumy, chilli Bird’s Eye, palmového cukru a strouhaného kokosu tvoří omáčku s jemnou oříškovou linkou a tropickým charakterem, který nezapře svůj původ v indonéské kuchyni. Díky své harmonii chutí je skvělým mostem mezi asijskými a evropskými chuťovými preferencemi. Jedna sklenice vystačí minimálně na pět porcí a v kuchyni šetří čas bez kompromisu v chuti.
Více
- kvalitní a čerstvé suroviny
- vyladěná receptura
- neodolatelná chuť
- bez chemických ochucovadel a konzervantů
- vegan
- česká značka
Využití: omáčka
Obsah: 140g
Složení: Olej řepkový, cibule červená, palmový cukr, kokos strouhaný, kešu oříšky, česnek, citrónová tráva, zázvor, galangal kořen, kurkuma kořen, chilli papričky (< 2,5 %), sůl jedlá. Může obsahovat stopy skořápkových plodů, arašídů, sezamu, sóji, celeru a hořčice.
Nutriční hodnoty na 100 g
|
Energetická hodnota |
1592 Kj / 384 Kcal |
|
Tuky |
32 g |
|
Z toho nasycené mastné kyseliny |
7,5 g |
|
Sacharidy |
21 g |
|
Z toho cukry |
12 g |
|
Bílkoviny |
3,1 g |
|
Sůl |
1,3 g |
Živina
Za založením značky stála vášeň ke zdravému, chutnému a kvalitnímu jídlu. Zakladatel Živiny Martin Kudera se nadchl pro asijskou kuchyni a v počátku hlavně pro kimchi, které vyladil naprosto k dokonalosti a uvedl jej na trh. V produktech najdete hlavně kvalitní, čerstvé a české suroviny, bez éček, umělých ochucovadel, barviv a konzervantů. Dnes si od Živiny můžete pochutnat na široké nabídce asijských specialit, které najdou využití ve spoustě pokrmů.

