S touto tabulkou se vám dostane do ruky opravdu velká kakaová vzácnost. Odrůda aromatických bílých kakaových bobů Piura Blanco ze severu Peru, ze kterých je tato tabulka vyrobena, je následníkem kakaových bobů Nacional, což jsou jedny z nejvzácnějších bobů na světě. Boby se vyznačují typickou bílou barvou, jemnou chutí a decentními tóny citrusů, ananasu a banánů.
Více
- bean-to-bar
- obsahuje opravdovou čokoládu
- poctivá ruční práce
- prudce návykový produkt. Varování: na konzumaci této čokolády si snadno vypěstujete závislost. Doporučujeme se o ni dělit a jíst v malých dávkách
- výroba v ČR
Tmavá čokoláda Peru se může směle pochlubit bronzovou medaili z prestižní londýnské světové soutěži Academy of Chocolate Awards. A jako bonus získala také 2 hvězdy ve světové gurmánské soutěži Great Taste Awards v Anglii.
Hmotnost: 50g
Složení: kakaové boby, třtinový cukr, kakaové máslo. Obsah kakaového sušiny nejméně 70 %
Baleno v papírovém obale.
Nutriční hodnoty
Hmotnost suroviny 100g
Energetická hodnota 2398kj
Energetická hodnota 575kcal
Tuky celkové 43g
Nasycené mastné kyseliny 26g
Sacharidy využitelné 35g
Cukry celkové 30g
Bílkoviny celkové 8,3g
Sůl 0 g
Míšina čokoláda
Zakladatelka značky se nadchla pro rozmanitost chuťových tónů kvalitních čokolád, které jsou vyrobeny metodou bean to bar, a díky zážitku z ochutnávání se rozhodla v roce 2015 založit vlastní značku Míšina čokoláda.
Od roku 2017 získaly Míšiny čokolády přes 50 ocenění na mezinárodních soutěžích, včetně několika zlatých medailí. Jako první česká čokoláda získala tři hvězdy na Great Taste Awards v Anglii, což dosahuje méně než 2 % přihlášených produktů. Čokoláda Sametová získala toto ocenění. Tři další jejich čokolády obdržely zlatou medaili na Academy of Chocolate Awards v Londýně, což z nich činí jedinou českou čokoládovnu s tímto oceněním. Jejich čokolády jsou oceňovány každoročně, což potvrzuje kvalitu a řemeslnost.
Jak probíhá výroba?
Nejprve si dovezou nejlepší kakaové boby, které pečlivě protřídí, opraží, nadrtí, odslupkují a několik dní melou v melanžéru. Tak vzniká kakaová hmota, kterou po odležení temperují, tedy zahřívají, ochlazují a znovu zahřívají. Pak čokoládu nalejí do forem, nechají ztuhnout, vyklepnou a ručně zabalí. Dobře temperovaná čokoláda se leskne a křupe.
Tento výrobní proces se nazývá bean to bar a všechny produkty Míšiny čokolády jsou vyrobeny touto metodou. Čokoláda má bohatou paletu chutí a nízký obsah cukru. Díky vlastnímu objednávání bobů znají jejich původ a platí férové ceny, což je důležité kvůli etickým otázkám, jako je dětská práce na některých plantážích v Ghaně a Pobřeží Slonoviny.