Tmavá čokoláda s kávou od Míšiny čokolády přináší jedinečné spojení výběrových kakaových bobů z oblasti Semuliki Forest v Ugandě a dvou afrických káv Kenya Massai a Ethiopia Suke z pražírny Coffee Source. Tato limitovaná edice zaujme harmonickým propojením ovocných tónů, které potěší milovníky čokolády i kávy. Tři prémiové single origin ingredience v jednom zajišťují výjimečný gurmánský zážitek, který si zamilujete.
Více
- bean-to-bar
- limitka
- poctivá ruční práce
- prudce návykový produkt. Varování: na konzumaci této čokolády si snadno vypěstujete závislost. Doporučujeme se o ni dělit a jíst v malých dávkách
- výroba v ČR
Organické kakaové boby z oblasti Semuliki Forest pocházejí z menších farem, kde jsou centrálně fermentovány po dobu 6-7 dní a následně sušeny na slunci 6-8 dní. V jejich chuti objevíte tóny karamelu a fíků.
Kávová sklizeň Kenya Massai pochází z malých farem nacházejících se ve střední části Keni, jižně od hory Mount Kenya, na vysokých náhorních plošinách Kiambu v nadmořské výšce až 1900 m n. m. Keňští producenti jsou drobní zemědělci sdružení do družstev. Tato káva nabízí chuťové tóny rebarbory, maliny a limetky.
Druhá káva pochází z etiopské farmy Suke Quto v regionu Guji. V její chuti objevíte tóny mandarinky, jasmínu a čokolády.
Hmotnost: 50g
Složení: kakaové boby, třtinový cukr, kakaové máslo, káva 8%.
Obsah kakaové sušiny nejméně 70 %
Nutriční hodnoty Hmotnost suroviny (g)100
Energetická hodnota (kJ) | 2264 |
Energetická hodnota (kcal) | 543 |
Tuky celkové (g) | 43 |
Nasycené mastné kyseliny (g) | 26 |
Sacharidy využitelné (g) | 27 |
Cukry celkové (g) | 22 |
Bílkoviny celkové (g) | 8,3 |
Sůl (g) | 0 |
Baleno v papírovém obale.
Míšina čokoláda
Zakladatelka značky se nadchla pro rozmanitost chuťových tónů kvalitních čokolád, které jsou vyrobeny metodou bean to bar, a díky zážitku z ochutnávání se rozhodla v roce 2015 založit vlastní značku Míšina čokoláda.
Od roku 2017 získaly Míšiny čokolády přes 50 ocenění na mezinárodních soutěžích, včetně několika zlatých medailí. Jako první česká čokoláda získala tři hvězdy na Great Taste Awards v Anglii, což dosahuje méně než 2 % přihlášených produktů. Čokoláda Sametová získala toto ocenění. Tři další jejich čokolády obdržely zlatou medaili na Academy of Chocolate Awards v Londýně, což z nich činí jedinou českou čokoládovnu s tímto oceněním. Jejich čokolády jsou oceňovány každoročně, což potvrzuje kvalitu a řemeslnost.
Jak probíhá výroba?
Nejprve si dovezou nejlepší kakaové boby, které pečlivě protřídí, opraží, nadrtí, odslupkují a několik dní melou v melanžéru. Tak vzniká kakaová hmota, kterou po odležení temperují, tedy zahřívají, ochlazují a znovu zahřívají. Pak čokoládu nalejí do forem, nechají ztuhnout, vyklepnou a ručně zabalí. Dobře temperovaná čokoláda se leskne a křupe.
Tento výrobní proces se nazývá bean to bar a všechny produkty Míšiny čokolády jsou vyrobeny touto metodou. Čokoláda má bohatou paletu chutí a nízký obsah cukru. Díky vlastnímu objednávání bobů znají jejich původ a platí férové ceny, což je důležité kvůli etickým otázkám, jako je dětská práce na některých plantážích v Ghaně a Pobřeží Slonoviny.