65% bio kakaových bobů z Tanzánie zpracováno do tabulkové čokolády a ozdobeno bílou čokoládou s českými šípky. Už podle obalu (fotografie je reálně focena manželem majitelky čokoládovny ve dnech listopadových událostí) je velmi dobře poznat, k jaké významné české příležitosti čokoláda vznikla. Věřte, že chutná stejně dobře, jako historie naší země.
Více
- bean-to-bar
- obsahuje opravdovou čokoládu
- poctivá ruční práce
- prudce návykový produkt. Varování: na konzumaci této čokolády si snadno vypěstujete závislost. Doporučujeme se o ni dělit a jíst v malých dávkách
- výroba v ČR
Tmavá Sametová čokoláda je doposud první a jediná česká čokoláda, která v historii prestižní Great Taste Awards v Anglii získala 3 hvězdičky ze 3 možných. Mimo to se může pyšnit také stříbrnou medailí ze světové soutěže Academy of Chocolate Awards
Hmotnost: 50g
Složení: kakaové boby, třtinový cukr, kakaové máslo, sušené mléko, sušené šípky. Obsah kakaového sušiny nejméně 64 %
Baleno v papírovém obale.
Nutriční hodnoty
Hmotnost suroviny 100g
Energetická hodnota 2452kj
Energetická hodnota 589kcal
Tuky celkové 44g
Nasycené mastné kyseliny 26g
Sacharidy využitelné 39g
Cukry celkové 35g
Bílkoviny celkové 6,5g
Sůl (g)0
Míšina čokoláda
Zakladatelka značky se nadchla pro rozmanitost chuťových tónů kvalitních čokolád, které jsou vyrobeny metodou bean to bar, a díky zážitku z ochutnávání se rozhodla v roce 2015 založit vlastní značku Míšina čokoláda.
Od roku 2017 získaly Míšiny čokolády přes 50 ocenění na mezinárodních soutěžích, včetně několika zlatých medailí. Jako první česká čokoláda získala tři hvězdy na Great Taste Awards v Anglii, což dosahuje méně než 2 % přihlášených produktů. Čokoláda Sametová získala toto ocenění. Tři další jejich čokolády obdržely zlatou medaili na Academy of Chocolate Awards v Londýně, což z nich činí jedinou českou čokoládovnu s tímto oceněním. Jejich čokolády jsou oceňovány každoročně, což potvrzuje kvalitu a řemeslnost.
Jak probíhá výroba?
Nejprve si dovezou nejlepší kakaové boby, které pečlivě protřídí, opraží, nadrtí, odslupkují a několik dní melou v melanžéru. Tak vzniká kakaová hmota, kterou po odležení temperují, tedy zahřívají, ochlazují a znovu zahřívají. Pak čokoládu nalejí do forem, nechají ztuhnout, vyklepnou a ručně zabalí. Dobře temperovaná čokoláda se leskne a křupe.
Tento výrobní proces se nazývá bean to bar a všechny produkty Míšiny čokolády jsou vyrobeny touto metodou. Čokoláda má bohatou paletu chutí a nízký obsah cukru. Díky vlastnímu objednávání bobů znají jejich původ a platí férové ceny, což je důležité kvůli etickým otázkám, jako je dětská práce na některých plantážích v Ghaně a Pobřeží Slonoviny.