Zaregistrujte se a využívejte náš Věrnostní program, díky kterému můžete ušetřit na každém Vašem nákupu. Více informací naleznete zde.

Míšina čokoláda Mléčná Madagaskar 50% se zelenými mandarinkami, 50g

2 body do věrnostního systému

Cena
144 Kč
2 880 Kč/kg

Výrobce
Míšina čokoláda

Kód produktu
77002

Balení
0.05 kg

Skladem
ks

Smíchejte nejprodávanější Míšinu mléčnou čokoládu se za studena lisovaným bio olejem ze zelených mandarinek a získáte naprosto famózní gurmánský zážitek. Intenzivní chuť čokolády doplněná o svěží tóny mandarinek vyvolávají okamžitě pocity štěstí a hravosti. V tomhle případě je jedna tabulka rozhodně málo.


Více

  • bean-to-bar
  • obsahuje opravdovou čokoládu
  • poctivá ruční práce
  • prudce návykový produkt. Varování: na konzumaci této čokolády si snadno vypěstujete závislost. Doporučujeme se o ni dělit a jíst v malých dávkách
  • výroba v ČR

Mléčná Madagaskar čokoláda se zelenými mandarinkami získala bronzovou medaili na prestižní londýnské světové soutěži Academy of Chocolate Awards. 

Hmotnost: 50g

Složení: kakaové boby, kakaové máslo, sušené mléko, třtinový cukr, bio olej ze zelených mandarinek. Obsah kakaového sušiny nejméně 50 %

Baleno v papírovém obale.

Nutriční hodnoty

Hmotnost suroviny 100g

Energetická hodnota 2500kj

Energetická hodnota 602kcal

Tuky celkové 45g

Nasycené mastné kyseliny 27g

Sacharidy využitelné 37g

Cukry celkové 35g

Bílkoviny celkové 10g

Sůl 0,2g

Míšina čokoláda

Zakladatelka značky se nadchla pro rozmanitost chuťových tónů kvalitních čokolád, které jsou vyrobeny metodou bean to bar, a díky zážitku z ochutnávání se rozhodla v roce 2015 založit vlastní značku Míšina čokoláda.

Od roku 2017 získaly Míšiny čokolády přes 50 ocenění na mezinárodních soutěžích, včetně několika zlatých medailí. Jako první česká čokoláda získala tři hvězdy na Great Taste Awards v Anglii, což dosahuje méně než 2 % přihlášených produktů. Čokoláda Sametová získala toto ocenění. Tři další jejich čokolády obdržely zlatou medaili na Academy of Chocolate Awards v Londýně, což z nich činí jedinou českou čokoládovnu s tímto oceněním. Jejich čokolády jsou oceňovány každoročně, což potvrzuje kvalitu a řemeslnost.

Jak probíhá výroba?

Nejprve si dovezou nejlepší kakaové boby, které pečlivě protřídí, opraží, nadrtí, odslupkují a několik dní melou v melanžéru. Tak vzniká kakaová hmota, kterou po odležení temperují, tedy zahřívají, ochlazují a znovu zahřívají. Pak čokoládu nalejí do forem, nechají ztuhnout, vyklepnou a ručně zabalí. Dobře temperovaná čokoláda se leskne a křupe.

Tento výrobní proces se nazývá bean to bar a všechny produkty Míšiny čokolády jsou vyrobeny touto metodou. Čokoláda má bohatou paletu chutí a nízký obsah cukru. Díky vlastnímu objednávání bobů znají jejich původ a platí férové ceny, což je důležité kvůli etickým otázkám, jako je dětská práce na některých plantážích v Ghaně a Pobřeží Slonoviny.