Pokud máte chuť na opravdu velmi jemnou a hlavně kvalitní mléčnou čokoládu, tuhle si určitě nenechejte ujít. Vysoký obsah výběrových organických bobů z Madagaskaru vám na jazyku vytvoří intenzivní čokoládovou chuť doplněnou o tóny jahod a červeného ovoce.
Více
- bean-to-bar
- obsahuje opravdovou čokoládu
- poctivá ruční práce
- prudce návykový produkt. Varování: na konzumaci této čokolády si snadno vypěstujete závislost. Doporučujeme se o ni dělit a jíst v malých dávkách
- výroba v ČR
Mléčná Madagaskar čokoláda se honosí jednou hvězdou ze soutěže, Great Taste Awards v Anglii získala. Tato čokoláda získala bronzovou medailí ze světové soutěže Academy of Chocolate Awards. Ve stejném roce, tedy v roce 2029, si odnesla zlatou medaili z evropského kola soutěže International Chocolate Awards v Kodani a bronzovou medailí ve světovém finále této soutěže.
Hmotnost: 50g
Složení: kakaové boby, kakaové máslo, sušené mléko, třtinový cukr. Obsah kakaového sušiny nejméně 50 %
Baleno v papírovém obale.
Nutriční hodnoty
Hmotnost suroviny 100g
Energetická hodnota 2500kj
Energetická hodnota 602kcal
Tuky celkové 45g
Nasycené mastné kyseliny 27g
Sacharidy využitelné 37g
Cukry celkové 35g
Bílkoviny celkové 10g
Sůl 0,2g
Míšina čokoláda
Zakladatelka značky se nadchla pro rozmanitost chuťových tónů kvalitních čokolád, které jsou vyrobeny metodou bean to bar, a díky zážitku z ochutnávání se rozhodla v roce 2015 založit vlastní značku Míšina čokoláda.
Od roku 2017 získaly Míšiny čokolády přes 50 ocenění na mezinárodních soutěžích, včetně několika zlatých medailí. Jako první česká čokoláda získala tři hvězdy na Great Taste Awards v Anglii, což dosahuje méně než 2 % přihlášených produktů. Čokoláda Sametová získala toto ocenění. Tři další jejich čokolády obdržely zlatou medaili na Academy of Chocolate Awards v Londýně, což z nich činí jedinou českou čokoládovnu s tímto oceněním. Jejich čokolády jsou oceňovány každoročně, což potvrzuje kvalitu a řemeslnost.
Jak probíhá výroba?
Nejprve si dovezou nejlepší kakaové boby, které pečlivě protřídí, opraží, nadrtí, odslupkují a několik dní melou v melanžéru. Tak vzniká kakaová hmota, kterou po odležení temperují, tedy zahřívají, ochlazují a znovu zahřívají. Pak čokoládu nalejí do forem, nechají ztuhnout, vyklepnou a ručně zabalí. Dobře temperovaná čokoláda se leskne a křupe.
Tento výrobní proces se nazývá bean to bar a všechny produkty Míšiny čokolády jsou vyrobeny touto metodou. Čokoláda má bohatou paletu chutí a nízký obsah cukru. Díky vlastnímu objednávání bobů znají jejich původ a platí férové ceny, což je důležité kvůli etickým otázkám, jako je dětská práce na některých plantážích v Ghaně a Pobřeží Slonoviny.