Zaregistrujte se a využívejte náš Věrnostní program, díky kterému můžete ušetřit na každém Vašem nákupu. Více informací naleznete zde.

Míšina čokoláda Tmavá 85% Tanzanie, 50g

2 body do věrnostního systému

Cena
144 Kč
2 880 Kč/kg

Výrobce
Míšina čokoláda

Kód produktu
77007

Balení
0.05 kg

Skladem
ks

Kouzlo každé bean-to-bar čokolády je v její přípravě. Od kakaových bobů až po tabulku čokolády. V této tabulce najdete jen výběrové organické kakaové boby z Tanzanie a třtinový cukr. Při rozpouštění na jazyku můžete cítit jemné až máslové tóny jablek a třešní.
Více

  • bean-to-bar
  • obsahuje opravdovou čokoládu
  • poctivá ruční práce
  • výroba v ČR

Tmavá čokoláda Tanzanie si v roce 2018 přivezla z Londýna stříbrnou medaili z prestižní světové soutěže Academy of Chocolate Awards. O rok později čokoláda získala jednu ze tří hvězd z gurmánské soutěže Great Taste Awards v Anglii.

Hmotnost: 50g

Složení: kakaové boby, třtinový cukr. Obsah kakaového sušiny nejméně 85 %

Baleno v papírovém obale.

Nutriční hodnoty

Hmotnost suroviny 100g

Energetická hodnota 2411kj

Energetická hodnota 577kcal

Tuky celkové 46g

Nasycené mastné kyseliny 28g

Sacharidy využitelné 22g

Cukry celkové 15g

Bílkoviny celkové 11,7g

Sůl 0g

Míšina čokoláda

Zakladatelka značky se nadchla pro rozmanitost chuťových tónů kvalitních čokolád, které jsou vyrobeny metodou bean to bar, a díky zážitku z ochutnávání se rozhodla v roce 2015 založit vlastní značku Míšina čokoláda.

Od roku 2017 získaly Míšiny čokolády přes 50 ocenění na mezinárodních soutěžích, včetně několika zlatých medailí. Jako první česká čokoláda získala tři hvězdy na Great Taste Awards v Anglii, což dosahuje méně než 2 % přihlášených produktů. Čokoláda Sametová získala toto ocenění. Tři další jejich čokolády obdržely zlatou medaili na Academy of Chocolate Awards v Londýně, což z nich činí jedinou českou čokoládovnu s tímto oceněním. Jejich čokolády jsou oceňovány každoročně, což potvrzuje kvalitu a řemeslnost.

Jak probíhá výroba?

Nejprve si dovezou nejlepší kakaové boby, které pečlivě protřídí, opraží, nadrtí, odslupkují a několik dní melou v melanžéru. Tak vzniká kakaová hmota, kterou po odležení temperují, tedy zahřívají, ochlazují a znovu zahřívají. Pak čokoládu nalejí do forem, nechají ztuhnout, vyklepnou a ručně zabalí. Dobře temperovaná čokoláda se leskne a křupe.

Tento výrobní proces se nazývá bean to bar a všechny produkty Míšiny čokolády jsou vyrobeny touto metodou. Čokoláda má bohatou paletu chutí a nízký obsah cukru. Díky vlastnímu objednávání bobů znají jejich původ a platí férové ceny, což je důležité kvůli etickým otázkám, jako je dětská práce na některých plantážích v Ghaně a Pobřeží Slonoviny.