Zaregistrujte se a využívejte náš Věrnostní program, díky kterému můžete ušetřit na každém Vašem nákupu. Více informací naleznete zde.

Coffee Source White Blend, 250g

4 body do věrnostního systému

Cena
225 Kč
900 Kč/kg

Výrobce
Coffee Source

Kód produktu
78004

Balení
0.25 kg

Skladem
ks

Káva vyniká chuťovým profilem s kakaem, smetanou a jasmínem. Tato směs 100% arabiky je složena z Brazil Sertao a Ethiopia Suke Quto. Chuť je čistá s jasným charakterem a s příjemně nízkou aciditou. Pražírna Coffee Source nakupuje kávu přímo z přístavů nebo plantáží a následně se postará o její skvělé upražení. Více

  • výběrová káva
  • příprava espresso
  • kvalita na prvním místě
  • česká pražírna

Brazil Sertao

Farma: Fazenda Sertao
Producent: Nazareth Dias Peireira
Region: Minas Gerais
Nadmořská výška: 1100 - 1450 m n.m.
Proces: Natural
Odrůda: Red Bourbon
Acidita: Nízká
Původ: Historie farmy Fazenda Sertao je spjata s prvním pěstováním kávy v oblasti Carmo de Minas. José Isidro Pereira, který v raném dětství přišel o otce a byl vychován matkou, původně vystudoval stomatologii. Po smrti matky zdědil pozemek dnešní farmy a v roce 1949 se oženil s Nazareth. S ní měl čtyři děti - Francisca, Luiz Paula, Glycii a Sandru, které se po různých kariérách nakonec vrátily k rodinnému podnikání. Oblast Carmo de Minas byla vždy známá produkcí kvalitních káv, zejména odrůdy Yellow bourbon, i když dříve se kladl důraz spíše na množství než kvalitu.
Odrůda: Bourbon, přirozená mutace odrůdy Typica, vyniká svou sladkou chutí, ale trpí nízkou odolností vůči chorobám. Přes vyšší produkci než Typica má celkově nižší sklizeň, jeho červené plody snadno opadávají a nejlépe se mu daří ve výškách 1000-2000 metrů nad mořem.
Pěstování: Farma Sertao se nachází v mikro regionu Carmo de Minas (oblast Minas Gerais) v nadmořské výšce 1000 m n.m., kde průměrné roční teploty dosahují 18ºC. Kávovníky jsou strategicky vysázeny na svazích kopců se sklonem až 50%, což zajišťuje ochranu proti mrazu a plísním díky nižší relativní vlhkosti, a tím přispívá k vysoké kvalitě produkované kávy.

Ethiopia Suke Quto washed

Region: Guji
Farma (farmář): Tesfaye Bekele
Nadmořská výška: 1800 - 2200 m.n.m.
Odrůda: Kurume, Welicho
Acidita: nízká
Chuťový profil: mandarinka, jasmín, čokoláda 

Původ: Farma Suke Quto, založená v roce 2005 pro pěstování organické kávy ve stínu stromů, se z původních 5 ha rozrostla na 221 ha. Po lesním požáru, který zničil okolní lesy, začali místní farmáři namísto neudržitelného pěstování kukuřice a miličky habešské následovat Tesfayeho vizi a vysazovat kávovníky spolu se stínicími stromy. V současnosti více než 150 farmářů přispívá k budování těchto organických "kávových lesů" a dodává svou úrodu ke zpracování na farmu Suke Quto.

Pěstování: Farma Suke Quto se nachází v oblasti Odo Shakisso woreda s úrodnou sopečnou půdou. Tesfaye udržuje půdu organickou recyklací odpadů z kávy a stínových stromů. Kávy mají certifikaci Organic a Rainforest Alliance. Farma spolupracuje se 171 drobnými pěstiteli a vlastní 221 hektarů na vysočině Guji. Během sklizně zaměstnává 200 sezónních pracovníků.

Odrůda: Heirloom označuje původní etiopské odrůdy kávovníku, často stále rostoucí ve volné přírodě. Mezi ně patří například Kurume a Welicho, odrůdy arabiky s typickou chutí pro tuto oblast – lehce kyselou, šťavnatou a květinovou, s mírnými regionálními odlišnostmi. V Etiopii se odhaduje existence asi 10 tisíc dosud geneticky neidentifikovaných odrůd. Výzkumem a vývojem těchto odrůd se zabývá středisko Jimma Agricultural Research Center (JARC), které se zaměřuje na vlastnosti jako rezistence vůči škůdcům či výnosnost

Recept na espresso: 17,5G IN, 38G OUT, 28 SEC. 

Pokud je káva:

- Příliš hořká a prázdná  namelte hruběji
- Příliš kyselá až slaná  namelte jemněji

Pokud je čas extrakce: 

- >30 sekund  namelte hruběji
- <26 sekund  namelete jemněji  

Coffee Source

Coffee Source je česká společnost založená v roce 2003 jako reakce na nedostatek kvalitní kávy na českém trhu. Původně začínali s dovozem kávy z italské pražírny a kávovarů La Marzocco. V roce 2005 přešli na prodej čerstvě pražené kávy a od roku 2007 provozují vlastní pražírnu, díky které mají plnou kontrolu nad výrobním procesem.

Společnost dnes nabízí komplexní služby v oblasti kávy - od prodeje výběrové kávy přes provoz vlastní kavárny na Francouzské ulici až po školení personálu a poradenství pro mikropražírny. Coffee Source se také specializuje na dodávky profesionálních kávovarů. Jejich hlavním cílem je poskytovat zákazníkům tu nejkvalitnější kávu spolu s nejmodernějšími technologiemi pro její přípravu.