Káva vyniká chuťovým profilem s tmavou čokoládou, sušenými švestkami, marcipánem a ořechy. Tato směs je složena z Brazil Fazenda Sertao a Ethiopia Suke Quto washed. Díky rozdílnému pražení dominují v této kávě spíše hořčí tóny. Pražírna Coffee Source nakupuje kávu přímo z přístavů nebo plantáží a následně se postará o její skvělé upražení. Více
- výběrová káva
- příprava espresso
- kvalita na prvním místě
- česká pražírna
Brazil Fazenda Sertao
Producent: Nazareth Dias Peireira
Region: Minas Gerais
Nadmořská výška: 1100 - 1450 m n.m.
Proces: Natural
Odrůda: Red Bourbon
Acidita: Nízká
Ethiopia Suke Quto washed
Region: Guji
Farma (farmář): Tesfaye Bekele
Nadmořská výška: 1800 - 2200 m.n.m.
Odrůda: Kurume, Welicho
Zpracování: washed
Acidita: střední
Původ: Farma Suke Quto, založená v roce 2005 pro pěstování organické kávy ve stínu stromů, se z původních 5 ha rozrostla na 221 ha. Po lesním požáru, který zničil okolní lesy, začali místní farmáři namísto neudržitelného pěstování kukuřice a miličky habešské následovat Tesfayeho vizi a vysazovat kávovníky spolu se stínicími stromy. V současnosti více než 150 farmářů přispívá k budování těchto organických "kávových lesů" a dodává svou úrodu ke zpracování na farmu Suke Quto.
Pěstování: Káva se zpracovává hlavně dvěma způsoby - promytou (washed) a suchou (natural) metodou. Při mokré metodě probíhá fermentace 36-72 hodin podle počasí a následně se káva suší 9-13 dnů na afrických postelích, kterých je na farmě asi 200. Suchá metoda vyžaduje delší sušení (21-27 dnů), protože se musí usušit i dužina.
Recept na espresso: 14g IN, 35g OUT, 30-32 SEC.
Pokud je káva:
- Příliš hořká a prázdná ➞ namelte hruběji
- Příliš kyselá až slaná ➞ namelte jemněji
Pokud je čas extrakce:
- >35 sekund ➞ namelte hruběji
- <25 sekund ➞ namelete jemněji
Coffee Source
Coffee Source je česká společnost založená v roce 2003 jako reakce na nedostatek kvalitní kávy na českém trhu. Původně začínali s dovozem kávy z italské pražírny a kávovarů La Marzocco. V roce 2005 přešli na prodej čerstvě pražené kávy a od roku 2007 provozují vlastní pražírnu, díky které mají plnou kontrolu nad výrobním procesem.
Společnost dnes nabízí komplexní služby v oblasti kávy - od prodeje výběrové kávy přes provoz vlastní kavárny na Francouzské ulici až po školení personálu a poradenství pro mikropražírny. Coffee Source se také specializuje na dodávky profesionálních kávovarů. Jejich hlavním cílem je poskytovat zákazníkům tu nejkvalitnější kávu spolu s nejmodernějšími technologiemi pro její přípravu.